30 augustus: dag 2 van onze stedentrip naar Trier

Vandaag doen we vooral het zuidelijke deel van de stad.
We lopen eerst naar de Römerbrücke. Het is is één van de oudste Romeinse bruggen ten noorden van de Alpen. Vandaag is het nog één van de belangrijkste bruggen over de Moezel waarover het verkeer Trier in rijdt.
We verbazen ons over een soort klok die een tijd (?) aanwijst tusen 0 en 10 uur.
Pas thuis kom ik erachter dat het een ‘PegelUhr’ is: een instrument wat de waterhoogte aangeeft.

Na de Brug kijken we uitgebreid naar de resten van de Barbarathermen: een complex met badhuizen.
Het moet echt gigantisch groot zijn geweest…

We lopen verder omhoog naar de Keizerlijke Thermen . Dit is iets beter bewaard gebleven. Waarschijnlijk is het nooit echt als badcomplex in gebruik genomen, maar alleen als een soort kazerne.

Na de Kaiserthermen lopen we naar het (ernaast gelegen) Rheinisches Landesmuseum Trier .
Om half drie begint daar een ‘multimedia-show’. We zijn er al eerder en nemen (na de helft van het museum bekeken te hebben) een kleine lunch. Het multi-media gebeuren is een afknapper. Gelukkig duurt het maar drie kwartier.

Hoewel het vragen is om moeilijkheden (er dreigt regen), gaan we toch even naar het amfitheater. Dat is maar een kwartier lopen vanaf het museum. Niet heel bijzonder, maar wel leuk om even gezien te hebben. Maar inderdaad moeten we door de stromende regen terug.

In het hotel wachten we tot het een beetje droger is en eten genoeglijk in een Italiaans restaurant, vlak bij de Hauptmarkt