Peter 60

2013-05-11 10.15.06

dreigend weerbericht

Zaterdag 11 mei organiseerden Phia en ik een feest op de golfbaan Welderen. Redenen voor het feest waren de 60e verjaardag van Peter en een ietwat verlaat 25-jarig huwelijksfeest.
Een belangrijk onderdeel van het feest werd gevormd door een golfclinic, en daarvoor was redelijk weer wel min of meer vereist.
Met angst en beven zagen we de weersvoorspellingen slechter en slechter worden.

2013-05-11 14.23.30

op de putting green

Waar we het aan te danken hebben weten we niet, maar
5 minuten voor we naar buiten gingen werd het droog en zelfs prachtig weer. En toen we 3 uur later voor de borrel naar binnen gingen, begon het even later weer te regenen.
Het buitengebeuren begon met een uur les, waarbij we in 3 groepen werden verdeeld en een half uur leerden ‘swingen’ en een half uur ‘putten’ (en ‘chippen’).
Daarna in groepjes van vier ‘de baan’ in, waar men in 2 uur tijd zo’n 6 holes van de par-3 baan afwerkte.

<2013-05-11 18.21.00

Afsluitende borrel met hapje

Om 5 uur stopte het buitengebeuren en dronken we wat. Na een klein buffetje zwaaiden we om 8 uur onze gasten uit.

Klik hier voor de webpagina van deze dag.

Batavierenweekend

route-batavierenrace

Batavierenrace: van Nijmegen naar Enschede

Het afgelopen jaar heeft zoon Koen heel veel tijd besteed aan de organisatie van de (41e) Batavierenrace (www.batavierenrace.nl). Koen zat in de organisatiecommissie. Die bestaat uit 10 studenten (5 uit Nijmegen, 5 uit Enschede) die zorgen dat de Batavierenrace gestalte krijgt.

Voor wie het evenement niet kent: het is een estafette (hardloop) wedstrijd van Nijmegen naar Enschede. Dat is ongeveer 175 kilometer, die zijn opgedeeld in 25 etappes. Een ploeg heeft dus 25 lopers nodig. Er deden dit jaar 350 ploegen mee; dus in totaal hebben ruim 8.500 mensen hard gelopen. Elke loper wordt vergezeld van een fietser, die de route aangeeft en de loper kan bijspringen mocht dat nodig zijn.

2013-04-26 21.31.05

parkeerterrein voor ploegenbusjes

Probeer je eens voor te stellen wat je als ploegleider moet doen. Je stuurt een loper (en fietser) op pad, en je moet vervolgens zien dat je met een volgende loper (en fietser) klaar staat bij het volgende wisselpunt om het stokje over te laten nemen. En meteen weer door naar het volgende wisselpunt. Als ploegleider ben je dus met een busje constant heen en weer aan het rijden om mensen op de juiste plaats te krijgen. En er rijden dus 350 van die busjes rond.
Dat voor de ploegleiders.

2013-04-27 11.52.39

een wisselpunt

Maar de organisatie heeft ook allerlei busjes in de weer. Onder andere voor de wisselpuntploegen die een wisselpunt moeten inrichten met (electronische) tijdwaarneming en allerlei logistiek. Verder busjes met artsen, reservemateriaal, mensen die (her)startplaatsen inrichten; noem maar op. De organisatie heeft 45 busjes rondrijden.
Last but not least: 150 motorrijders die onderweg het verkeer regelen.
Voor de deelnemers zijn een drietal grote campings ingericht en een 30-tal touringcars brengen deelnemers van start naar campings naar finish.
Het is zonder meer een mega-evenement.

Omdat Koen hier zoveel tijd en energie aan heeft besteed, waren Phia en ik uitgenodigd voor het ‘VIP-programma’.
Vrijdagavond om 10 uur waren we welkom in Nijmegen. We kregen wat presentaties en een rondleiding en mochten toen bij de start (middernacht) zijn.
Daarna liepen we naar het eerste wisselpunt, zodat we de hectiek daarvan konden meemaken.

2013-04-27 13.27.08

camping voor deelnemers (en feestgangers)

Om een uur of twee ‘s nachts naar huis en de volgende dag om 12 uur werden we weer in Enschede verwacht.
Weer een presentatie en rondleidingen en daarna naar de markt van Enschede. Daar kwamen vanaaf 15:00 uur de lopers binnen. Wij gingen na een poosje terug naar de campus, want om 17:00 uur startte de massale herstart vanaf de markt, waarna de lopers vanaf ongeveer half zes op de sintelbaan van de campus finishten.
Nadat de laatste loper binnen was, kregen we nog een diner aangeboden en om ongeveer 9 uur ‘s avonds kwam een eind aan een fantastische dag. Phia en ik zijn toen naar een hotel in de buurt gegaan. Wij maakten er een mini-vakantie van (met zondag’s golfen)
Koen en zijn kornuiten moesten die avond nog wat ‘medewerkersborrels’ bezoeken, de prijsuitreiking doen en deelnemen aan ‘het feest’. Want traditiegetrouw is in Enschede het grootste studentenfeest van Nederland losgebarsten (met 13.000 feestgangers).

Voor meer foto’s klik hier

2013-04-27 17.11.48

de OrganisatieCommissie