18 augustus: laatste dag van de vakantie. Morgen weer naar huis.

Vandaag de Altstadt. Dat vond ik een stuk leuker dan gisteren En ook beter weer.
Het is moeilijk je voor te stellen dat dit hele gebed volkomen in de as heeft gelegen in 1945 en pas de laatste 30 jaar herbouwd is. Het lijkt allemaal ‘echt oud’; maar sommige mensen noemen het ‘nep’.

17 augustus: Dresden

Dresden.
We hadden een excursie geboekt naar de fabriek van Volkswagen dus vertrokken al vroeg naar Dresden.
Rond 1 uur waren we in ons hotel, in ‘die Neustadt’. Daar hebben we die middag rondgelopen.
Morgen staat ‘die Altstadt’ op het programma.

16 augustus. We ronden het wandelgedeelte af

Prachtig weer. Een rondwandeling van 14 kilometer rond het dorpje Hinterhermsdorf; vlakbij de Tsjechische grens.

Dit rond wel het wandelgedeelte van onze vakantie af. Morgen naar Dresden.

15 augustus: week vakantie achter de rug

‘s Morgens laag hangende bewolking en een slechte weersvoorspelling. We durfden de wandeling naar ons volgende hotel niet aan en namen de bus. Bij ons derde hotel aangekomen stond onze auto daar op ons te wachten en reden we daarmee naar Sebnitz; tegen de grens met Tsechië. Het weer knapte nog helemaal op en na de lunch in Sebnitz hebben we nog een aardige wandeling gemaakt rond een stuwmeertje (met kanotocht!) op de grens van Duitsland en Tsechië, Al met al een afwisselende dag. Misschien wel beter dan (alleen) dat ‘domme’ gewandel en geklauter….

14 augustus. Halverwege de vakantie

een tam dagje vandaag. Geen (grote) wandeling gepland, dus we gaan met het voetveer aar Bad Schandau en lopen daar wat rond.
‘s Middags begint het te regenen en dat schijnt tot morgenavond te duren. Dat is niet zo best, Want morgen moeten we verkassen en dat is *lopen* naar ons volgende hotel. Wij verdiepen ons momenteel in de busverbindingen…

13 augustus: vijfde vakantiedag

Uw verslaggever is vandaag alleen op pad getogen. De geliefde zag het niet zitten.
Met het voetveer naar Bad Schandau; met een ouderwets trammetje een eind de berg op, en vandaar een stevige wandeling naar de toppen van de Schrammsteinen. Op de steilste stukken zijn allemaal stalen ladders en trappen aangebracht.

12 augustus: vierde vakantiedag

Vandaag (de vierde vakantiedag) weer een flink stuk gelopen. Naar ons tweede hotel. Gelukkig bleek bij aankomst onze bagage gearriveerd, Blijft toch altijd spannend.

11 augustus: derde vakantiedag

Vandaag een ‘rustdag’. We hebben de auto alvast naar het 3e hotel gebracht; dat scheelt ‘gedoe’ als we het wandelen afronden en naar Dresden verkassen.
‘s Middags bezoek aan ‘festung Königstein’

10 augustus: Tweede vakantiedag

Onze tweede vakantiedag was meteen een serieuze wandeldag. ‘s Morgens was het nog erg warm, maar ‘s middags begon het zachtjes te regenen. dat heeft natuurlijk voor- en nadelen

9 augustus. Eerste vakantiedag….

vanwege dramatisch slecht Internet, een wat vertraagd verslagje van onze eerste vakantiedag