9 september 2021: Peter is 25.000 dagen geleden geboren!

Mede omdat ik mijn reguliere verjaardag, vanwege corona, al twee keer niet heb kunnen vieren, heb ik op 9 september mijn 25.000 dagen jubileum gevierd. Op verschillende websites kun je precies uitrekenen hoeveel dagen er tussen twee data zitten; en dit had ik een hele poos geleden eens ‘berekend’ en in mijn agenda gezet.

Sommige van de genodigden vonden het maar een raar idee; maar de meesten vonden het wel grappig.
Ik vierde het de hele dag; maar de meeste gasten kwamen einde middag en bleven een hapje meeëten.
Het was best een succes.
Maar ik hoop dat ik 3 maart 2022 toch eindelijk weer eens een gewone verjaardag kan vieren…

2 september: spelen met ‘deep dream generator’

In een computerblaadje kwam ik een artikel tegen over ‘deep dream generator‘.
Het is een website, waar je (eigen) foto’s kunt ‘omzetten’ naar iets heel abstracts. Je gebruikt daarbij een ‘stijl’ (wat ook een foto kan zijn).
Het proces is niet ‘gewoon een photo-shop truukje’. Het is iets ingewikkelds met (volgens wikipedia): “….uses a convolutional neural network to find and enhance patterns in images via algorithmic pareidolia, thus creating a dream-like psychedelic appearance ….“.
De ‘deepdream’ hierboven gebruikte als originele foto een luchtfoto van de straat waar ik woon en als ‘stijl’ één van de vele plaatjes die de website beschikbaar stelt (maar je kunt ook je eigen stijl uploaden). Zie voor het gebruikte origineel en ‘stijl’ de twee volgende plaatjes.

Het veranderen van de stijl maakt heel veel uit. Ik ben nog een beginner; dus kan nog niet goed voorspellen welk effect een bepaalde stijl heeft. Maar waarschijnlijk is het ook een kwestie van domweg proberen. Hieronder een foto van een boerderij die met verschillende stijlen is ‘behandeld’.

Het creëren van één deepdream kost best veel rekentijd. De ‘deep dream generator geeft je de mogelijkheid om met een gratis account ongeveer 1 ‘dream’ per uur te genereren. Maar wil je meer/vaker (of een hogere kwaliteit) dan moet je een betaald abonnement nemen.
Ik heb dat (om te beginnen voor 1 maand) eens gedaan en zie hieronder voor mijn eerste ervaringen…
De gebruikte foto’s heb ik ooit zelf gemaakt en zijn eigenlijk ‘heel gewoon’.