‘de trap’ in Rotterdam

Rotterdam viert de stad


gebouw DP is toch wel wat hoger

Mijn neef Hans is, met zijn vrouw Hema, een paar weken ‘over’ uit Amerika. We gaan samen een dagje uit: naar Dordrecht. Daar waren Phia en ik een half jaar geleden al geweest, maar we vinden het leuk om onze buitenlanders ‘de oudste stad van Nederland’ te laten zien.

Op weg naar Dordrecht (waar we elkaar zouden ontmoeten) zijn Phia en ik even uitgestapt in Rotterdam. Daar is, in het kader van ‘Rotterdam viert de stad’, als kuntswerk een trap gebouwd naar het dak van het Groot Handelsgebouw. Vandaar heb je een mooi uitzicht over de stad. Maar ja… dat gebouw is ‘maar’ 10 verdiepingen hoog. De trap gaat dus maar 29 meter omhoog. In mijn ‘werkzaam leven’ werkte ik regelmatig op de bovenste verdieping van gebouw Delftse Poort; en dan ben je 150 meter boven de grond…
Maar het is toch een leuke ervaring om die trap op te lopen.


Uw verslaggever is er moe van…

twee dagen naar Zaandam

beeltenis van 'de Zaanse Schans'
Vanwege onze ‘vroegboeking’ voor onze vakantie in Ierland, kregen wij van de reisorganisatie een overnachting naar keuze (in een BestWestern hotel). Wij kozen voor Zaandam. Die omgeving kennen wij nauwelijks. Op de eerste dag bezochten wij ‘de Zaanse schans’. Velen gingen ons voor. Vooral het Zaans museum vonden we de moeite waard, maar het was toch ook wel leuk om die molens te zien.


in het museum (klik…)


in het museum (klik…)


uw verslaggever bij de Zaanse Schans

Na onze overnachting (de stad Zaandam is niet veel aan) hebben we de NS-wandeling ‘Zaanse Schans’ gelopen. Een NS-wandeling: dus treinenwerk. We waren erg verbaasd door de stationsnamen. Toch onvoldoende opgelet bij Aardrijkskunde. We kwamen met de wandeling weer langs de Zaanse Schans; maar dat hadden we gisteren al gezien. Daarom met een pontje de Zaan overgestoken en door Zaandijk gelopen. Dat was een stuk leuker.


NS-wandeling Zaanse schans


vreemde namen…


met een pontje de Zaan over

Een aardig weekend…


Onderweg