naar de KLM Open

Vandaag naar ‘de KLM Open’ geweest. Het was voor mij voor het eerst dat ik naar zo’n toernooi was. Ik had er weinig fiducie in (op TV zie je het beter), maar het was echt heel leuk. Prima weer ook natuurlijk.
Ook wel leuk om ‘the Dutch’ een keer te hebben gezien. Toch eigenaardig hoor: zo’n ‘links-baan’ midden in de Betuwe. Wel jammer dat het zo luxe/duur is dat ik er waarschijnlijk nooit zelf zal spelen.
Maar het was een fijne dag!


Hole 14 was ingericht als ‘beat the Pro’. Op deze Par-3 baan mochten amateurs (die de loterij gewonnen hadden) proberen om beter (af) te slaan dan de wedstrijd-spelers.
Dat lukte maar *heel* soms. Voor een deel ook door de gierende zenuwen van die amateurs


ik was samen met golf-maatje Jos


je kon eigenlijk best dicht bij de spelers komen. Hier de green van hole 10. Maar met (bijvoorbeeld) Joost Luiten liepen honderden mensen mee. Dan stond het natuurlijk stampvol


met mijn kaartje had ik toegang tot dit ING-paviljoen met prima drankjes


Zo’n bord wil ik ook!
Zonder dollen: het viel me erg mee hoe (soms honderden) mensen doodstil kunnen zijn op het moment dat er een belangrijke slag werd gedaan


de laatste flight is voorbij. De bezoekers hebben op deze hole verder niets meer te zoeken

Bezoek aan ‘Beeld en Geluid’ in Hilversum

Vandaag een excursie gehad (met de vereniging Oud-Ede’) naar ‘Beeld en Geluid’. Dat is een echte aanrader. Eerst een uur een rondleiding gehad rond het het gebouw en in de archieven en daarna op eigen houtje het ‘interactieve museum’ in (‘the experience’). Daar kun je wel een hele dag doorbrengen!


de buitenkant van het gebouw is werkelijk prachtig!


dit zijn de archieven waar ‘al’ (?) het uitgezonden materiaal van de publieke omroep wordt bewaard


in één van die archiefruimtes staan honderden oude radio’s opgesteld. deze herken ik nog wel


een overzicht van ‘the experience’. Er zijn duizenden videofragmenten beschikbaar die op allerlei manieren toegankelijk zijn gemaakt.


Eén van de grapjes is dat je zelf een journaal mag presenteren