14 november: Eindhoven GLOW

Een paar dagen geleden kwam zoon Evert met de vraag “of ik dinsdagavond wat had…”.
Hij stelde voor om samen naar ‘Eindhoven Glow’ te gaan. Dat is een terugkerend evenement waarbij in de stad een groot aantal lichtgevende kunstwerken zijn opgesteld.
Evert was er al een paar keer eerder geweest en het leek hem ook wel wat voor mij. En een mooi ‘vader-zoon moment’.
Ik vond het een fantastisch idee.
Wij erheen.
Het was helaas dramatisch waardeloos weer, maar toch een leuke avond.

8 november: Herfst-tafereel

De afgelopen week (!) bezig geweest met een achteraf iets te ambitieus project. Het lijkt (leek) me leuk om voor het raam een ‘seizoens-afhankelijk’ tafereel te plaatsen. Nu dus herfst; en dat dan verderop in het jaar te wisselen.

Mijn herfst-tafereel is te ingewikkeld geworden. Te complexe vormen. In ieder geval gaan ze mijn krachten een beetje te boven. Het kostte verschrikkelijk veel tijd (en ‘mislukt glas’) en echt ‘pas’ krijg je het dan ook niet. Dat heeft weer gevolgen voor het soldeerwerk. Iets anders is dat sommige glaskeuzes niet erg gelukkig waren. De achterste heuvels zijn te licht, als je het tafereel voor een raam plaatst.
Maar ja… het is klaar… En ik geef mezelf een krappe voldoende.

Ben wel blij dat het af is. En weer van geleerd natuurlijk. het valt nog te bezien of ik nog meer taferelen ga maken. Eerst maar wat uitrusten en wellicht wat kleinere projectjes doen.

In de ‘galerij’ hieronder zie je een flink aantal foto’s van het proces. Als je erop klikt zie je ze groter en in het bijschrift van de foto’s staat af en toe wat uitleg.