eind April: toverdoosje

In een oud boek met een beschrijving van ‘puzzels in hout’ kwam ik deze ‘magic box’ tegen. Van hout leek me te moeilijk; dus ik heb hem getekend in Sketchup en op de 3d-printer geprint.
Helaas kende mijn buurjongetje hem al. Hij zat in zijn googel-doos. Nu houd ik hem maar zelf. Ik heb het ontwerp wel gedeeld op Thingiverse en myminifactory.

24 april: ‘Tensegrity’


‘Tensegrity’…. Ik kende het woord ook nog niet. Het_Ding
Maar meer dan 40 jaar geleden zag ik voor het eerst ‘het Ding’ bij de ingang van de TH-Twente en heb dat altijd fascinerend gevonden. En pas geleden kwam ik op een website van ontwerpjes voor een 3D-printer, deze raadselachtige constructie tegen. Dat gaf mij hetzelfde gevoel als het kunstwerk in Enschede. En dat klopt ook wel. Beide zijn gebaseerd op de techniek van Tensegrity.
Ik heb het ontwerpje op mijn 3D-printer geprint en met ijzergaren de draadjes gespannen. Een heel gepiel, maar het staat eigenlijk heel leuk.
Voor de verjaardag van Evert heb ik hem toen wat groter gemaakt, geïnspireerd door dit filmpje.
Het leek me ook wel wat voor mijn zwager Jan. En ja hoor: hij is meteen aan de slag gegaan en heeft een manshoog exepmplaar bij hem in de tuin gezet.