eind oktober: spelen met Flightsimulator

Jaren geleden (denk aan eind vorige eeuw) heb ik wel eens wat gedaan met Microsoft Flight Simulator. Dat ‘spel’ was voor veel mensen de enige reden om een computer te kopen. Ik heb het toen een paar weken gespeeld en kon goed opstijgen en matig landen.
Zoals voor mij zo vaak geldt, was het maar een tijdelijk gebeuren.

Een paar weken geleden las ik in een computerblaadje dat er een nieuwe versie van het spel uit was. Dat was heel bijzonder, want de laatste versie was van 2006. Niemand had verwacht dat Microsoft na 14 (!) jaar nog een keer wat nieuws zou uitbrengen.
Maar wel dus. En grappig is dat je nu ‘de hele wereld onder je hebt’ en je kunt vliegen waar je wilt (maar je moet er wel heen vliegen; dus als er geen vliegveld in de buurt is, ben je even onderweg). Ze maken gebruik van de satelliet-opnames van de hele wereld. Jammer genoeg niet Google-maps, maar hun eigen Bing. De satelliet-opnames zijn alleen ‘van bovenaf’; dus van gebouwen hebben ze wel de oppervlakte; maar de vorm (die ze genereren) moeten ze gokken. Dat ziet er vaak dus maar raar uit. Maar hoogtepunten (zoals beroemde gebouwen) zijn wel ingetkend.
Zie hier voor een mooie test (kijk dan vooral het filmpje).

In de krochten van het Internet vond ik een speelbare versie. Helaas gaat het spel de krachten van mijn PC (met name de grafische kaart) iets te boven. Het kan dus mooier dan wat ik zie. Maar het is toch erg leuk om te doen…
Om de zaak iets handiger te bedienen dan met muis/toetsenbord heb ik toch maar een paar tientjes geïnvesteerd in een ‘joy-stick’.
Een paar leuke avonden gehad. Zie de foto’s.