jaarlijks golfweekend met twee oud-collega’s

drie oud-collega's op stap
Dit jaar gaan we eerst naar Cochem. Daar hebben we, in het ‘ferien- und golfresort’ voor twee nachten een acht-persoons huisje gehuurd (3 slaapkamers). Dat is goedkoper dan een hotelletje. Bij dit park hoort een golfbaan en daar spelen we twee dagen. Zondag weer op huis aan en dan onderweg nog een golfbaan vlak bij de grens.
Maar eerst dus Cochem.


het park ligt op een plateau
(klik voor groter)


huisjes omgeven door golfbanen
(klik voor groter)

Best een eind autorijden (300 kilometer) en omdat de auto van René (die dit jaar eigenlijk aan de beurt is) kapot is, heeft de Zafira weer de eer. Vlak bij het einddoel wijst Tom-Tom ‘rechtdoor’ aan en we zien uit onze ooghoek nog net een richtingsbordje rechtsaf naar het resort. Wij volgen dus Tom-Tom en tot onze verbazing gaan we eerst langs een steile weg (met allerlei haarspeldbochten eerst een heel eind naar beneden en dan weer omhoog. Af en toe serieus bergwerk. Het zal wel korter zijn…


huisjes bijna ‘op’ de golfbaan… (klik=groter)

Het resort blijkt op een hoog plateau te liggen. Wel redelijke uitzichten (helaas geen helder weer), maar verder is er weinig te beleven. Het park is (zacht gezegd) niet erg bruisend en lijkt verder ook nogal gedateerd. We lunchen met een currywurst met frites en melden ons dan bij de golfbaan. We spelen belachelijk goedkoop: korting op korting en ook nog eens minder omdat de baan zo nat is. (waarschijnlijk hadden ze een rekenfout gemaakt, want de de volgende dag zijn bijna we twee keer zo veel kwijt.
De baan is niet heel bijzonder; een beetje kaal. Maar wel grappig dat het zo om die huisjes heen ligt en het uitzicht zou ook mooi kunnen zijn.


best nare regenbuien… (klik=groter)

Een probleem is wel dat het werkelijk bloedheet is (meer dan 31 graden) en af en toe best stevige regen. En de ‘rough’ is heel vervelend. Als je bal naast de fairway komt is het bijna hopeloos om hem terug te vinden. En als je hem al vindt ben je nog niet blij, want zie hem er maar eens uit te slaan. Wonder boven wonder kom ik met 31 punten de baan af en daarmee ruim aan kop.
Pas om een uur of 7 zijn we weer op het clubhuis (dwz het restaurant van het park). Vooral Frank en René zitten er helemaal doorheen en willen morgen een buggy. Naar het huisje en daar uitpakken, bed opmaken en douchen.


Cochem is best leuk (klik=groter)


de volgende dag bij licht

Met een taxi naar Cochem. Dat wordt nog opschieten, want in Duitsland gaan de keukens vroeg dicht. De taxirit gaat weer steil omlaag en we komen langs de Moesel terecht. Ziet er leuk uit, maar toch eerst maar zien dat we wat te eten krijgen. Dat lukt nog maar net. Na het eten lopen we rondje en zien hoog boven de stad de (nu verlichte) Reichsburg.
Na nog wat rondlopen en een drankje slingert een taxi ons tegen middernacht weer de berg op.


hoeveel van onze ballen zouden wel niet onder dat gemaaide gras liggen? Laat ze dat toch opruimen…:-(…

De volgende dag miezert het al als we opstaan en de verwachtingen zijn maar heel matig. Een positief punt is dat het niet meer zo bloedheet is. Er zijn geen buggies beschikbaar. Normaal wel; maar nu de baan zo drassig is, mogen die niet worden gebruikt. We lopen natuurlijk dezelfde ronde als gisteren, maar het gaat mij een heel stuk slechter af. Mijn ‘drives’ mislukken om onduidelijke reden. Ik eindig die dag als laatste met 17 punten, maar Frank en René profiteren te weinig. Ik sta nog steeds bovenaan.
We zijn nu al om een uur of half 5 klaar en daardoor ook een stuk eerder in Cochem (weer daar naartoe; want dat park lijkt ons niks aan). We kunnen nu bij daglicht wat rondkijken en eten prima bij een italiaan. Ook wat eerder ‘thuis’ en Frank en René kijken een stukje voetbal.


Golfen op een oude basis

De volgende morgen vroeg op. We hebben bedacht op het park niet te ontbijten (dat stelt daar ook niet veel voor hebben we gisteren gemerkt) en dan snel naar de volgende baan (200 kilometer op weg naar huis) en daar bijtijds lunchen.


over de startbaan naar de golfbaan (klik voor groter)


overal bunkers en barakken (klik voor groter)

Om iets over elven komen we bij die baan aan. Dat is nog een heel gedoe. De baan ligt op een oude engelse luchtmachtbasis (golfbaan aangelegd voor de hogere legerleiding) en je komt maar niet zo dat terrein op. Ingewikkelde aanmeldprocedure (dat had René al geregeld) en je moest je identificeren voor je naar binnen mocht. Een verlaten basis met overal nog barakken, enge opslagplaatsen en vliegtuig-bunkers. Over de startbaan werd je naar de golfbaan geleid. Dat zag er wat meer bewoond uit; met een (nog steeds een tikje militair aandoend) clubhuis. Helaas was er ziekte bij het keukenpersoneel, dus er kon nauwelijks wat te eten worden gescored. Eerder beginnen kon ook niet (er was een wedstrijd), dus we sloegen pas om half 2 af.


een mooie baan…

Het is een prachtige baan. Beetje ‘Nunspeet-achtig’, maar dan meer loof- dan naaldbomen. Ook nu weer best wat regen, maar de tweede helft knapte het weer een stuk op. Ik kwam met 24 punten als dagwinnaar van de baan en daarmee ook ‘winaaar’ van het weekend.

Na een klein biertje op het clubhuis naar Nederland. We dineren om een uur of half 9 bij een prima restaurant in Arnhem.
Uiteindelijk om half elf thuis. Weer een fijn weekend!

Buitenlandreis met ‘Oranje Leeuw Golf’ naar Belgie

Buitenlandreis


hier wordt om gestreden

We starten vrijdag in Zuid Limburg bij Golf & Country Club Hoenshuis; vlak bij Heerlen.
Ik rijd om 9 uur van huis weg en om 11 worden we met koffie en vlaai welkom geheten en de flights ingedeeld. Om 12 uur slaan we af, met prachtig weer. Vier-ballen en een onbekende baan; dus het schiet niet erg op. Pas na half 6 is iedereen binnen.
Ik sloeg 28 punten bij elkaar en dat was relatief helemaal niet slecht.

Het hotel is nog ruim 3 kwartier rijden (je rijdt via Duitsland) en dan is het nog haasten om om 8 uur op tijd voor het eten te zijn. De eenspersoonskamers zijn op de bovenste verdieping van het hotel en hebben een ‘verdiepeing’. Het bed staat onder het schuine dak. Om 8 uur dus aan tafel en we maken er een gezellige avond van.
Het dessert komt om een uur of 11 door en uiteindelijk ruim na middernacht naar bed.


Hoenshuis: een mooie baan


van der Valk hotel in Verviers


Kamer met bovenverdieping

 

 
__________________________________________________________________________


normaal is het al gevaarlijk voor buggies


spectaculair hoor…

 

De tweede dag spelen we op Liège Gomzé; een half uurtje rijden vanaf het hotel. Het is een erg heuvelachtig gebeuren daar, en er blijkt een probleem met de buggies.
Vanwege het noodweer van de afgelopen weken is de baan te gevaarlijk om er met buggies te rijden. Iedereen moet dus lopen en dat is voor sommigen eigenlijk niet te doen. Halverwege hebben we dan ook een stuk of 5 uitvallers.
Ik vind het een prachtige baan en weet weer 28 punten bij elkaar te slaan! Ik zit nu in de top 4 van het klassement. Emotie.

De laatste fligt is om half 5 binnen (het begint net een beetje te miezeren) en na een drankje op hole 19 gaan we naar het hotel terug. Vanavond al om half 8 aan tafel.
Het avondprogramma is ongeveer hetzelfde als gisteren. Weer prima


het bord bij de tee zegt ook iets over het hoogteverloop

 

 
__________________________________________________________________________


Vandaag iedereen in een buggy


Weer zo’n ‘hoogte-hole’

Een zware dag. Om te beginnen staat de eeste afslag (op Henri Chapelle ) gepland om 09:20; dus dat is vroeg op, Wekker gaat al om half zeven… Het weerbericht voorspelt ook niet weel goeds voor vandaag.

Er was voor iedereen een buggy geregeld vandaag. Eigenlijk houd ik daar niet zo van, maar met een buggy ben je ongeveer een uur eerder rond als dat je loopt. En hoewel het ook hier ‘kiele kiele’ was, waren buggies wel toegstaan.
Met een miezertje begonnen we aan onze flight, maar tot ieders verbazing werd het weer steeds mooier. Ook hier weer spectaculaire hoogteverschillen. Het laatste uur begon het opeens te betrekken en in de verte hoorden we zelfs onweer. De laatste holes sloeg onze flight in de stromende regen.


Of het nu door de buggy kwam of door iets anders, maar ik kreeg niet meer dan 19 punten bij elkaar. Daarmee viel ik terug in de middenmoot.Om half 5 startte de prijsuitreiking (Frank Maanders heeft gewonnen!) en om 5 richting huis. Daar kwanm ik om een uur of 7 aan…
Fijn weekend gehad!
Klik hier voor de foto’s.


het begon en knap dreigend uit te zien


Laatste uur was een beetje afzien