Moeflon-excursie naar het Wekeromse zand

Naargeestig vroeg op voor de ‘moeflon-excursie’ van het ‘Geldersch Landgoed en Kastelen’.
De beschrijving van de excursie luidt:

5 november 2016
Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien: de Moeflon. De reden daarvoor is dat dit wilde schaap zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag het liefst in een bos schuil houdt. Bovendien zijn er nauwelijks 250 van in Nederland. Op het Wekeromse Zand loopt een populatie van zo’n 60 moeflons.

In oktober/november is het de bronstijd. De moeflons verlaten dan de bescherming van het bos. Met een beetje geluk ziet u tijdens deze excursie een kudde moeflons en maakt u een gevecht mee tussen rammen om de gunst van een vrouwtje. Garantie is er niet. Het blijven wilde dieren die zich zelden aan mensen tonen. Maar tijdens de bronst is de kans het grootst dat we ze tegenkomen. Stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Honden en kleine kinderen (tot 10 jaar) kunnen daarom niet mee. Reserveren is noodzakelijk.


bij de parkeerplaats


en maar hopen dat je wat ziet


Ja hoor!. Door de verrekijker zag ik hem (!) een stuk beter. Was eigenlijk net wat te ver weg voor mijn camera. Maar dichterbij heb ik nog nooit een moeflon gezien. Mooi hoor.


deze waren een stuk verder weg


ik moest wel veel denken aan dat museum in New York…


weer terug naar de parkeerplaats.

3 november: dagje naar Amsterdam met Kees

Ik ‘moest’ nog een vrij-reizen-kaartje opmaken en Kees en ik hadden al heel lang op de planning staan om eens ‘de Hortus’ in Amsterdam te bezoeken.
Kees moest ook nog even bij het hoofdkantoor van de IVN langs (dat ligt naast de Hortus Botanicus) en bovendien kon hij daar een pasje ophalen om gratis de Hortus in te gaan.

Na bezoek aan de Hortus zijn we naar de Hermitage gelopen (dat is daar vlakbij). Er was een spciale tentoonstelling over het leven van Catharina de Grote (en vooral de kunst die ze verzameld heeft). Dat was een hele dame hoor…

Na een prima lunch zijn we nog heel even de Portugese synagoge ingelopen (daar aan de overkant), maar daar hadden we eigenlijk iets te weinig tijd voor. Doen we nog eens over…


de ingang van de Hortus (genomen vanuit de tuin)


oude en nieuwe grafiti bij het metrostation Waterlooplein


in de Hortus is ook een vlindertuin


de ingang van de tentoonstelling over Catharina de Grote


een paar van de schilderijen die Catharina verzameld heeft


de tsarentroon


een deel van de tentoonstelling


de Portuguese Synagoge