9 september: bezoek aan Naturalis

Er ‘moet’ een vrij-reizen-treinkaartje op. En ik las vorige week heel positieve verhalen over museum Naturalis wat na een verbouwing van bijna twee jaar weer open is.
Ik ga erheen. En: het is mooi. In ieder geval twee van de 5 zalen zijn werkelijk prachtig en er is verder ook veel moois te zien. Na een uurtje of drie stop ik ermee en loop de stad in. Na een lekker hapje op een terras aan het water loop ik nog heel even door het museum Volkenkunde (fijn wel; zo’n museumjaarkaart) en dan weer naar huis.
Aanrader.

Kijk ook maar even of je deze artikelen nog kunt lezen:
Volkskrant Artikel 1
Volkskrant Artikel 2

dag 15 (laatste) van de Azoren-vakantie

een dag van veel wachten.
Om 6 uur op, met de bus naar de haven, met de boot naar Fajal, met de bus naar het vliegveld,
met het vliegtuig naar Lissabon, met het vliegtuin naar Schiphol, met de bus naar de parkeergarage, met de eigen auto naar huis.
de geplande stop van 4 uur in Lissabon, werden er 6.
We leverden de 2 uur tijdverschil weer in en waren uiteindelijk om 02:15 thuis.
Netto meer dan 18 uur over gedaan….

dag 13 van de Azoren-vakantie

We vertrokken met regen vanaf het hotel, maar de start van de wandeling was in het noordwesten van het eiland en daar was het aardig weer. Op een gegeven moment loop je dan over pikzwarte lava-velden (best mooi) en toen begon het heel vervelend te regenen. De wandeling werd ingekort en het zooitje ongeregeld kwam helemaal verzopen bij een barretje binnen. Daar nog een verrassend lekker hapje gescored.
Om 3 uur waren we weer in het hotel en toen werd het nog prachtig weer.

dag 12 van de Azoren-vakantie

Vandaag stond in het teken van de walvis-excursie.
Met 12 man in een rubberboot de zee op. Ik vond het nog een heel ding. Het ging best ruig te keer. Kan ik als kersverse AOW-er nauwelijks nog hebben.
Uiteindelijk wel een paar beesten gezien: Potvis, grienden en dolfijnen. Leuk om zo in het echt te zien, maar op Blue Planet is het mooier.
Als ze morgen weer vragen of ik mee ga, zeg ik nee.