1 mei 2024: studiereis laadpalen

Eergisteren hebben wij onze nieuwe auto gekregen.
Eerst maar eens een poosje aan de studie geweest.

Over twee weken vertrekken we (met deze auto) naar Tsjechië. Het ‘laden’ daar schijnt niet overal even goed beschikbaar te zijn en wij hebben natuurlijk helemaal geen ervaring.
We hebben een setje laadpassen aangeschaft en geregistreerd en gaan vandaag maar eens kijken of alles een beetje wil

Eerst naar een Tesla-laadstation (bij Duiven). Wij hebben geen Tesla, maar kunnen daar ook terecht. Best indrukwekkend. Tientallen ‘laadpalen’. Wij kunnen ook aansluiten en ‘via de app’ stroom halen. Het gaat prima, maar de snelheid valt me tegen.

Boodschapjes doen bij Ikea en op de terugweg naar huis aangesloten op een ‘snellaadstation’ van Allegro. Tikje kleinschaliger (twee plekjes) op de parkeerplaats naast de Albert Hein. Ander pasje geprobeerd. Gaat prima, en laadt best snel.

Na de boodschappen bij AH naar huis en bij een openbaar laadpunt (bij ons om de hoek) aangesloten. Dat gaat ongeveer net zo snel als bij ons eigen laadpunt (hebben we sinds een paar dagen). Daar moet je wel een nacht aanhangen voor je weer lekker verder kunt.

Eenmaal thuis toch ook nog even geprobeerd of ‘laden vanaf een gewoon stopcontact’ wil. Ja hoor. Maar heel langzaam.

‘Last-but-not-least’ nog gecontroleerd of ‘V2L’ (‘Vehicle to Load’) werkt. Je kunt de auto dan gebruiken als een gewoon stopcontact. Je kunt er best veel stroom uit halen. Ik zie eigenlijk alleen mogelijkehden als we thuis een keer stroomstoring hebben. De diepvries bijvoorbeeld, houd je wel een paar weken aan de praat….

Al met al best een succes vandaag.
De geteste pasjes doen het en ook krijgen we alle kabels goed aangesloten.
Nu maar zien dat we in Tsjechië ook laadpalen kunnen vinden…

One thought on “1 mei 2024: studiereis laadpalen

  1. Gefeli met de auto! Wij rijden nu bijna een jaar electrisch, en dat gaat prima. Ben alleen nog nooit in Tsjechie geweest 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *