31 augustus: dag 3 van onze stedentrip naar Trier

We gaan (op aanraden van onze vrienden) een dagje naar Saarburg; een half uurtje rijden vanaf Trier.

Inderdaad een leuk stadje met mooi zicht op een waterval die dwars door het oude centrum loopt en daar drie molenraderen aandrijft.

Er zijn drie musea in Saarburg. De eerste (het A-museum) heeft als (vind ik) mooiste stuk een ‘Linotype’. Een poosje geleden vertelde een golfmaat van me (die in zijn jonge jaren nog met zo’n machine had gewerkt) er iets over en ik vond dat toen al indrukwekkend. Maar nu ik er eentje in het echt heb gezien vind ik het helemaal fascinerend. Kijk dit filmpje maar eens (of zoek op Youtube; er is van alles…).

Na het museum lopen we een stukje door de stad naar het dalstation van de stoeltjeslift. Die brengt ons een eind omhoog en we lopen dan over ‘de panoramaweg’ weer naar beneden; deels door de wijngaarden.

Na de wandeling gaan we eerst naar het molenmuseum (daar is niets aan) en dan naar de klokkengieterij.
Dat is erg indrukwekkend en intgeressant. Probleem is echter dat ze een heel mooie film draaien die alles heel goed uitlegt. Alleen: die film duurt minstens anderhalf uur. We krijgen het niet af en kijken daarom eigenlijk iets te weinig naar de tentoongestelde spullen. Thuis nog maar eens beter op youtube kijken…

Als de klokkengieterij dicht gaat, rijden wij terug naar Trier.
Daar aangekomen regent het weer flink (overdag hebben we prachtig weer gehad). Het is dus geen weer voor gezellig buiten eten op een terrasje. We nemen een ‘fish and chips’ en gaan weer naar het hotel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *