Eind juli: Computertoestanden

Na een half jaar twijfelen, toch maar besloten een nieuwe computer te kopen. Het ‘oude beestje’ staat 7 dagen per week, 24 uur per dag, aan en gebruik ik ontzettend veel. Hij doet het nog best; maar soms gaan mijn wensen zijn krachten een tikje te boven. En een goede opfris is ook wel eens fijn.
Dus: eentje besteld. Ze gaan hem in elkaar zetten!
Vrijdag de 21e was ik in de garage bezig toen mij door de geliefde werd gemeld: “we hebben geen Internet”. Kan gebeuren, denk je dan. Hikje bij KPN of zo. Gaat wel weer over.
Even later telefoon van de computerboer uit Wageningen: “Uw computer is bijna klaar. Komt u hem halen?”

Terug uit Wageningen: nog steeds geen Internet. Nieuwe computer nog maar even niet uitgepakt en kijken wat er aan de hand is. Lang verhaal kort maken: router kapot! Dat wil je niet. Het was ook al vrijdagaviond laat voor ik wou toegeven dat het echt zo was. Rommelen met een oude router om weer wat ‘Internet’ te krijgen. Zaterdag veel tijd besteed aan selecteren van een nieuwe. Die kon ik zondag ophalen in Arnhem bij Coolblue (mooie winkel trouwens).
De hele zondag verder bezig geweest met het netwerk weer op orde brengen.
En: de nieuwe computer stond nog steeds ingepakt in een hoekje. Achteraf nog mooi dat de router niet een dagje later kapot is gegaan. Want dan had ik die netwerkstoring vast aan de nieuwe computer geweten…

Maandagavond (na het golfen) de nieuwe computer maar eens uitgepakt en aangesloten.
Van dinsdag tot en met zondag bezig geweest met alles overzetten en opnieuw installeren.
‘Vroeguh’ vond ik dat leuk werk en deed ik zo’n 5 keer per maand wel een (her-) installatie (thuis, voor vrienden, of op mijn werk). Tegenwoordig hoogstens 1 keer per 5 jaar. En dat scheelt in de routine…
Nu maar hopen dat de nieuwe vriend een mooi poosje meegaat. Flight Simulator doet het in ieder geval een stuk mooier dan op de oude!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *