16-19 juni: Buitenlandreis Oranje Leeuw

Het begint traditie te worden om elk jaar mee te gaan met ‘de buitenlandreis’ van ‘Oranje Leeuw Golf’ (de personeelsvereniging van mijn oude werkgever). Ik ben nu 6 keer mee geweest. Alleen 2019 naar Zweden heb ik gemist (stom; stom stom) en daarna kwam Corona langs.
Maar nu dus naar Duitsland. Golfen is op vrijdag, zaterdag en zondag, maar de meesten vertrokken al donderdag naar het golfhotel ‘Gut Heckenhof’; net onder Keulen.
Ik arriveerde om een uur of 4 en heb wat rondgekeken. Behalve golf-gerelateerde dingen is er niets te beleven.
‘s Avonds ontmoeting met de andere deelnemers. Ongeveer 20 (van de 26) waren ook al gearriveerd. Een smakelijk buffet en gezellig bijpraten op het terras. Fantastisch weer.

‘Gut Heckenhof’ heeft drie ‘lussen’ (en een oefenbaantje). Vrijdag liepen we de ‘gele’ en de ‘groene’ lus; Zaterdag ‘groen’ en ‘rood’. Ik vond het eerlijk gezegd allemaal wat saai. Een beetje park-achtig aangelegd. Ik kan niet zo goed golfen; dus vind het belangrijker dat het er leuk/avontuurlijk uitziet dan dat het ‘golf-technisch’ in orde is.
Zaterdag was het wel vies warm. Overdag zo’n 36 graden en die nacht werd het op mijn kamer niet minder dan 28.

Zondag vroeg op. Inpakken, ontbijten, afrekenen en verkassen naar de tweede golfbaan: Burg Overbach. Half uurtje rijden en de eerste flight start daar om om 10:00.
Deze baan vind ik heel veel mooier dan de vorige. Hij ligt tegen een berghelling aan en dat levert mooie uitzichten en lastige slagen op.
Het weekend wordt om half zes afgesloten (met huldiging van winnaar Barry) en tegen achten zijn we weer in Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *