26 februari: Tweede poging nestkast-camera

Vandaag de tweede poging voor een ‘nestkastje met camera’.
Te rade gegaan bij mijn oud-collega Mirjam. Zij heeft al jaren verschillende ‘vogelcams’ en heeft goede ervaringen met Foscam-camera’s.
Wel een stuk duurder dan een andere camera voor mijn Raspberry, maar die komt dan ook weer vrij (want de Foscam is zelf zijn computer; hij heeft alleen maar stroom nodig).
De Foscam is wel een stuk groter; dus ik moet een apart kastje timmeren. Zie de foto’s.
Het lijkt goed gelukt. En op mijn telefoon en eigen PC heb ik prima beeld. Eerst maar eens afwachten of er een vogel inkomt, voordat ik uitbundig aan de gang ga met de software. Voorlopig dus geen ‘live beelden’ op het Internet.

8 thoughts on “26 februari: Tweede poging nestkast-camera

 1. Dank voor het compliment.
  bij ‘normale’ nestkastjes laten ze het dak vaak een beetje oversteken om inregenen via de vliegopening te voorkomen. Bij mijn kastje zit het dak zo hoog (boven die opening) dat de overstek wel niet veel zal helpen.
  Vandaar dat ik dit afdakje er boven heb gemaakt. En ik vind het ook wel goed staan.

 2. Super!
  Ik heb begrepen uit litteratuur dat vogels moeten wennen aan nestkasten. Ze zeggen dat je ze al voor de winter moet ophangen. Ook om ze een schuilplaats te bieden voor heel slecht weer. Het zou erg leuk zijn als ze toch al gaan nestelen. Ik ben benieuwd en blijf zeker volgen!!!

 3. ik denk dat je gelijk hebt.
  Vorig jaar had ik (in mijn andere kastje) pimpelmezen. Ook pas in het tweede jaar.
  Vorige week zag ik de pimpelmees bij dat oude kastje scharrelen en heb toen als een haas die raspberry camera opgehangen. Maar de pimpelmees is niet meer terug geweest.
  Heb ook eerlijk gezegd niet veel hoop dat ik (dit jaar) ‘bewoning’ krijg. In welke kast dan ook.
  Maar… je weet het niet…

  Vanmiddag heb ik de ‘bewegingsdetectie’ van de camera geconfigureerd.
  Ik krijg nu een email (met een paar foto’s) als er beweging in het kastje is.
  Hoef ik niet de hele dag naar het kastje of de camerabeelden te kijken.

 4. Pingback: Dagboekje Nestkastje | Smitvision

 5. Pingback: Nestkastje dagboek 1: eerste verkenningen | Smitvision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *