Buitenlandreis met ‘Oranje Leeuw Golf’ naar Belgie

Buitenlandreis


hier wordt om gestreden

We starten vrijdag in Zuid Limburg bij Golf & Country Club Hoenshuis; vlak bij Heerlen.
Ik rijd om 9 uur van huis weg en om 11 worden we met koffie en vlaai welkom geheten en de flights ingedeeld. Om 12 uur slaan we af, met prachtig weer. Vier-ballen en een onbekende baan; dus het schiet niet erg op. Pas na half 6 is iedereen binnen.
Ik sloeg 28 punten bij elkaar en dat was relatief helemaal niet slecht.

Het hotel is nog ruim 3 kwartier rijden (je rijdt via Duitsland) en dan is het nog haasten om om 8 uur op tijd voor het eten te zijn. De eenspersoonskamers zijn op de bovenste verdieping van het hotel en hebben een ‘verdiepeing’. Het bed staat onder het schuine dak. Om 8 uur dus aan tafel en we maken er een gezellige avond van.
Het dessert komt om een uur of 11 door en uiteindelijk ruim na middernacht naar bed.


Hoenshuis: een mooie baan


van der Valk hotel in Verviers


Kamer met bovenverdieping

 

 
__________________________________________________________________________


normaal is het al gevaarlijk voor buggies


spectaculair hoor…

 

De tweede dag spelen we op Liège Gomzé; een half uurtje rijden vanaf het hotel. Het is een erg heuvelachtig gebeuren daar, en er blijkt een probleem met de buggies.
Vanwege het noodweer van de afgelopen weken is de baan te gevaarlijk om er met buggies te rijden. Iedereen moet dus lopen en dat is voor sommigen eigenlijk niet te doen. Halverwege hebben we dan ook een stuk of 5 uitvallers.
Ik vind het een prachtige baan en weet weer 28 punten bij elkaar te slaan! Ik zit nu in de top 4 van het klassement. Emotie.

De laatste fligt is om half 5 binnen (het begint net een beetje te miezeren) en na een drankje op hole 19 gaan we naar het hotel terug. Vanavond al om half 8 aan tafel.
Het avondprogramma is ongeveer hetzelfde als gisteren. Weer prima


het bord bij de tee zegt ook iets over het hoogteverloop

 

 
__________________________________________________________________________


Vandaag iedereen in een buggy


Weer zo’n ‘hoogte-hole’

Een zware dag. Om te beginnen staat de eeste afslag (op Henri Chapelle ) gepland om 09:20; dus dat is vroeg op, Wekker gaat al om half zeven… Het weerbericht voorspelt ook niet weel goeds voor vandaag.

Er was voor iedereen een buggy geregeld vandaag. Eigenlijk houd ik daar niet zo van, maar met een buggy ben je ongeveer een uur eerder rond als dat je loopt. En hoewel het ook hier ‘kiele kiele’ was, waren buggies wel toegstaan.
Met een miezertje begonnen we aan onze flight, maar tot ieders verbazing werd het weer steeds mooier. Ook hier weer spectaculaire hoogteverschillen. Het laatste uur begon het opeens te betrekken en in de verte hoorden we zelfs onweer. De laatste holes sloeg onze flight in de stromende regen.


Of het nu door de buggy kwam of door iets anders, maar ik kreeg niet meer dan 19 punten bij elkaar. Daarmee viel ik terug in de middenmoot.Om half 5 startte de prijsuitreiking (Frank Maanders heeft gewonnen!) en om 5 richting huis. Daar kwanm ik om een uur of 7 aan…
Fijn weekend gehad!
Klik hier voor de foto’s.


het begon en knap dreigend uit te zien


Laatste uur was een beetje afzien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *